Zdravljenje keratokunusa roženice

 1. VSEH OPERACIJ (OD 2005)

  več kot 300

 2. % uspešnosti posega

  97 %

 3. % izboljšanja vidne ostrine po posegu

  24 %

 4. POVPREČNO ZADOVOLJSTVO PACIENTOV

           

Mnogo manj težav po posegu

Glavni namen zdravljenja keratokonusa z metodo "crosslinking" je zaustavitev napredovanja bolezni in ohranitev vidne ostrine. Visoka stopnja zadovoljstva naših pacientov dokazuje, da te cilje celo presegamo. Mnogi opisujejo že prve mesece po opravljenem posegu bistveno izboljšanje počutja zaradi manj glavobolov, manj težav s suhimi očmi, svetloba jih ne moti več tako, kot pred posegom. V kasnejšem obdobju pri mnogih postopno pride tudi do izboljšanja vidne ostrine.

Zadovoljstvo s posegom

Sprememba v vidni ostrini 5 let po operaciji

Dolgoročna stabilnost rezultatov zdravljenja

Do izboljšanja vidne ostrine po zdravljenju pride zelo postopno in predvsem pri tistih, ki smo jih zdravili zaradi manj napredovale oblike keratokonusa. Naši rezultati dokazujejo, da zdravljenje keratokonusa z metodo "crosslinking" pri 97% pacientov dolgoročno zaustavi napredovanje bolezni in tako zaščiti roženico. Pri preko 80% pacientov s tem zdravljenjem dosežemo tudi izboljšanje vidne ostrine. Ti rezultati tudi kažejo kako pomembno za ohranitev vida je, da z zdravljenjem pričnemo v čim bolj zgodnji fazi bolezni.

Zbolevajo predvsem mladi odrasli

Keratokonus roženice je obolenje, ki se najpogosteje pojavi v starosti od 20. do 40. leta. Prvi znak je običajno pogosto spreminjanje očesne dioptrije. Kasneje se opazi, da vidne ostrine ni možno zadovoljivo korigirati z očali. S potrditvijo dolgoročne učinkovitosti zdravljenja keratokonusa z metodo "crosslinking" se je v zadnjih letih povsem spremenila doktrina zdravljenja tega obolenja. Sodobne smernice narekujejo, da še zlasti pri mladih to zdravljenje izvedemo v čim bolj zgodnji fazi bolezni. Tak pristop z veliko verjetnostjo zagotovi ohranitev vida in prepreči napredovanje obolenja.

Več o izkušnjah pacientov

Število operiranih glede na starost

 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena 1000 EUR

Vključuje operacijo, potrebna zdravila in kontrolni pregled.
Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.