Specialistični okulistični pregled

Kaj obsega tak pregled?

Pri splošnem pregledu zdravnik najprej izmeri dioptrijo in določi vidno ostrino. Vedno se izmeri tudi očesni tlak ter z biomikroskopom pregleda sprednje dele očesa, torej roženico ter očesno lečo. Sledi širjenje očesne zenice s kapljicami ter skrben pregled očesnega ozadja. Pri nekaterih obolenjih so naknadno po splošnem pregledu potrebne še nekatere dodatne preiskave kot so pregled vidnega polja ali na primer lasersko slikanje očesnega ozadja. Te preiskave sicer niso del standardnega pregleda, običajno pa jih lahko opravite v okviru enega obiska našega centra.

Lahko vozim po pregledu?

Približno dve uri po pregledu bo vaš vid zaradi razširjenih zenic nekoliko zamegljen. V tem času niste sposobni za upravljanje z vozili. Pacientom svetujemo, da na tak pregled pridejo s spremstvom ali uporabijo javni prevoz.

 
 
 

Kako pogosti naj bodo pregledi pri okulistu?

Splošnega pravila ni, vse zavisi od starosti, morebitnih že znanih očesnih obolenj ali spremljajočih splošnih telesnih obolenj, ki nekatera vplivajo tudi na vid. Redni obdobni pregledi so tako priporočljivi pri tistih s sladkorno boleznijo, pri povišanem očesnem tlaku (glavkomu), pri nekaterih boleznih očesnega ozadja (mrežnice), pri kroničnih obolenjih roženice (naprimer keratokonus), pa tudi pri vseh, ki so redni uporabniki kontaktnih leč.

 
 
 

Koliko časa potrebujem, da opravim pregled?

Računajte, da se boste v ambulanti zadržali približno eno uro. Po meritvah dioptrije, očesnega tlaka in pregledu sprednjih očesnih delov je potrebno s kapljicami razširiti očesno zenico, kar traja približno 15-20 minut. Sledi še pregled očesnega ozadja in v nekaterih primerih glede na ugotovitve pregleda še katera od dodatnih preiskav.

 
 
 

Ste primeren kandidat?

Če bi radi takoj izvedeli, ali ste primeren
kandidat za lasersko odpravo dioptrije,
odgovorite na sedem preprostih vprašanj.
Potrebujete le nekaj minut.

Preverite zdaj

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

Trenutno ni napovedanih predavanj


Za obveščanje o prihodnjih predavanjih se prijavite na e-novice.

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.