Pomlajevanje predela oči

Kaj je glavna razlika med botoksom in hialuronsko kislino?

Botoks uporabljamo za glajenje dinamičnih gub, ki nastanejo kot posledica izraznosti našega obraza. Učinkovina v njem sprosti krč v mišici in tako zgladi gube. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži ter jo uporabljamo kot polnilo, ki koži vrne elastičnost in debelino. Z njo zgladimo globoke gube. Najbolj učinkovita je kombinacija obeh.

Obstajajo kakšni stranski učinki uporabe botoksa in polnil?

Varnost vbrizgavanja preparatov botoksa in hialuronske kisline je bila dokazana z mnogimi raziskavami. Dolgoročnih negativnih stranskih učinkov ni. Kratkotrajno se lahko na mestu vbrizga pojavi rdečina, ki običajno izzveni v nekaj dneh, zelo redko pride do podplutbe, ki prav tako izgine v nekaj dneh.

 
 
 

Lahko dolgotrajna uporaba botoksa naredi obraz brezizrazen?

To bi se zgodilo le pri pretirani uporabi. S postopnim vbrizgavanjem po individualnem načrtu pa z njimi ustvarimo oziroma vrnemo obrazu spočit, mladosten videz. Ker učinek Botoxa ni trajen je strah pred tem odveč.

 
 
 

Ali moram potem botoks in polnila uporabljati vse življenje?

Sploh ne, lahko pa, če začnemo terapijo uporabljati dovolj zgodaj, nastanek gub v predelu oči in obraza odmaknemo v poznejša leta. Najboljši učinek s temi sredstvi dosežemo pri zmerni uporabi, ki se ponavlja v primernih presledkih, običajno na 6 do 12 mesecev.

 
 
 

Se izgled obraza po terapiji z botoxom razlikuje od naravnega videza?

Ne nujno. V primeru, da se ta terapija uporablja zmerno, z namenom pomladitve obraza in ne popolne zgladitve vseh gubic, izgled obraza ostane povsem naraven, le nekoliko pomlajen.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 48 EUR dalje

Vključuje pregled s svetovanjem in aplikacijo terapije. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.