Pomlajevanje predela oči

Ko v ogledalu okrog oči zagledamo prve gubice, se moramo sprijazniti, da se mladost počasi poslavlja od nas. Vseeno pa se nam ni treba takoj posloviti tudi od mladostnega videza. S pomočjo sodobne tehnologije ter z uporabo botoksa in polnil lahko moteče obrazne gubice dokaj preprosto zgladimo.

Ohranjanje mladostnega videza

Če vas motijo utrujen videz in gubice na obrazu, se lahko za nekaj let pomladite tako rekoč v nekaj minutah. Z aplikacijami botoksa, hialuronske kisline, ki je naravna, telesu lastna snov, ali s kombinacijo obojega učinkovito zgladimo gubice okrog oči, na čelu, med obrvmi, na nosnem korenu in okoli ust ter koži na obrazu vrnemo elastičnost in napetost. Bolečina pri vbrizganju je minimalna, primerljiva s komarjevim pikom, učinek pa je viden že nekaj dni po prvi aplikaciji in traja od šest mesecev do enega leta. Potem je treba postopek ponoviti. Zanj se lahko odločite kadarkoli, odsvetujemo ga le v nosečnosti, pri redkih obolenjih mišic ali živcev in pri akutnih vnetjih kože.

Prikaz pogostosti uporabe posameznih oblik polnil in kombinacij

 
 
 
Deleži pacientov po starostnih skupinah

Popolnoma varen postopek

Glajenje gub z botoksom in hialuronsko kislino je popolnoma varno in dolgoročni stranski učinki aplikacij niso znani. Kratkotrajno se lahko na mestu vbrizga pojavi rdečina, ki običajno izzveni v nekaj dneh, zelo redko pride do podplutbe, tudi ta izgine v nekaj dneh. Postopek v svetu uporabljajo že več kot 25 let, v ZDA je to celo najbolj priljubljena terapija na področju estetske medicine. V našem centru se za poseg velikokrat odločijo pacienti, ki smo jim prej odpravili dioptrijo ali izboljšali vid z operacijo sive mrene, in tako ne pomladijo samo svoj vid, ampak tudi svoj izgled. Najpogosteje se za te posege odločajo pacienti po 40. letu starosti.

POTEK IZVAJANJA POSEGA

 
 • Posvet pred posegom
  Trajanje: 15 minut

  Pred odločitvijo za pomlajevanje z aplikacijami botoksa in hialuronske kisline bomo v naši ambulanti preverili, ali je takšna terapija za vas sploh primerna. Če se bo izkazalo, da ste primeren kandidat, vam bomo predstavili, kakšna so realna pričakovanja, kajti ne glede na dobre rezultate terapija ne dela čudežev. Na koncu vam bomo pojasnili delovanje botoksa in hialuronske kisline, razložili postopek vbrizganja in odgovorili na vaša vprašanja.

   
 • Izvedba postopka
  Trajanje: 20 minut

  Aplikacije botoksa in hialuronske kisline so hitre in neboleče. Na mesto želenega delovanja ju vbrizgamo v majhnih količinah in najboljši učinek dosežemo, kadar uporabimo kombinacijo obojega. Z botoksom namreč sprostimo krč drobnih podkožnih obraznih mišic, ki povzročajo gube, polnila hialuronske kisline pa odebelijo podkožno tkivo, ki se s staranjem tanjša, in tako koži vrnejo elastičnost in napetost. Vbrizganje botoksa traja nekaj minut, pri hialuronski kislini pa je postopek malce daljši, traja od 15 do 20 minut, ker je treba polnilo vbrizgati globlje in na večje področje obraza. Seveda pa je za optimalen učinek treba uporabiti kakovostne preparate. Pri nas uporabljamo samo preparate priznanih ameriških proizvajalcev.

   
 • Ponovitev postopka
  Trajanje: 20 minut

  Prvi učinki vbrizganja botoksa in hialuronske kisline so vidni že po nekaj dneh, popolnoma pa se pokažejo po nekaj tednih in trajajo od tri do šest mesecev. Potem je treba postopek ponoviti.

   

   

   

   

   

   

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je glavna razlika med botoksom in hialuronsko kislino?

Botoks uporabljamo za glajenje dinamičnih gub, ki nastanejo kot posledica izraznosti našega obraza. Učinkovina v njem sprosti krč v mišici in tako zgladi gube. Hialuronska kislina je telesu lastna snov, ki jo najdemo v vezivu in koži ter jo uporabljamo kot polnilo, ki koži vrne elastičnost in debelino. Z njo zgladimo globoke gube. Najbolj učinkovita je kombinacija obeh.

Obstajajo kakšni stranski učinki uporabe botoksa in polnil?

Varnost vbrizgavanja preparatov botoksa in hialuronske kisline je bila dokazana z mnogimi raziskavami. Dolgoročnih negativnih stranskih učinkov ni. Kratkotrajno se lahko na mestu vbrizga pojavi rdečina, ki običajno izzveni v nekaj dneh, zelo redko pride do podplutbe, ki prav tako izgine v nekaj dneh.

Lahko dolgotrajna uporaba botoksa naredi obraz brezizrazen?

To bi se zgodilo le pri pretirani uporabi. S postopnim vbrizgavanjem po individualnem načrtu pa z njimi ustvarimo oziroma vrnemo obrazu spočit, mladosten videz. Ker učinek Botoxa ni trajen je strah pred tem odveč.

Ali moram potem botoks in polnila uporabljati vse življenje?

Sploh ne, lahko pa, če začnemo terapijo uporabljati dovolj zgodaj, nastanek gub v predelu oči in obraza odmaknemo v poznejša leta. Najboljši učinek s temi sredstvi dosežemo pri zmerni uporabi, ki se ponavlja v primernih presledkih, običajno na 6 do 12 mesecev.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 48 EUR dalje

Vključuje pregled s svetovanjem in aplikacijo terapije. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.