Operacija sive mrene

Bom videl takoj po posegu?

Vid je takoj po posegu zaradi razširjene očesne zenice in močne svetlobe mikroskopa, ki osvetljuje oko med posegom, nekoliko zamegljen. Pacienti, ki nimajo degenerativnih sprememb na očesnem ozadju in pri katerih med posegom ni prišlo do zapletov, praviloma vidijo ostro že naslednji dan po operaciji.

Kako dolga je življenjska doba znotrajočesne leče?

Leče, ki jih vstavljamo v oko pri operaciji sive mrene, so zasnovane tako, da naj bi ostale nespremenjene vse življenje.

 
 
 

Kaj pridobim, če se odločim za operacijo z multifokalno lečo?

Če se boste odločili za monofokalne leče, boste po operaciji še vedno potrebovali očala za branje, z izbiro multifokalnih leč pa boste ostro videli pri gledanju na daljavo in bližino, tako da dodatna očala ne bodo več potrebna. S tem boste privarčevali tudi pri siceršnjih stroških korekcijskih očal.

 
 
 

Ali se pri operaciji sive mrene uporablja tudi laser?

Laser uporabljamo, če v nekaj mesecih po vstavitvi umetne znotrajočesne leče zadnja lečna ovojnica postane motna, kar ponovno poslabša vid. Pri takšnih pacientih motno ovojnico prekinemo z laserjem in tako ponovno izboljšamo njihov vid.

 
 
 

Uporabljam kontaktne leče, jih lahko nosim tudi na dan posega?

Ne, kontaktne leče lahko vplivajo na nekatere meritve, ki jih je treba opraviti pred posegom, zato je pomembno, da mehkih kontaktnih leč ne nosite vsaj teden dni pred posegom, trdih kontaktnih leč pa vsaj 14 dni pred posegom.

 
 
 

Redno jemljem zdravila za redčenje krvi in nekatera druga. Ali naj jih vzamem tudi na dan posega?

Da, tudi na dan posega vzemite vsa zdravila, ki jih običajno jemljete.

 
 
 

Je potrebno, da me kdo pripelje na pregled in operativni poseg?

Ker je treba tako pri predoperativnem pregledu kot tudi pri operativnem posegu očesno zenico razširiti, je vid na zdravljeno oko nekaj časa nekoliko slabši. V tem času ne morete voziti, zato je priporočljivo, da imate spremstvo.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena 900 EUR

Vključuje operacijo in kontrolni pregled.
Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.