Odstranitev bradavic, cist v predelu oči

Zakaj se pojavljajo bradavice in ciste?

Bradavice se običajno pojavljajo kot reakcija kože na viruse. Rastejo počasi, občasno srbijo ali se vnamejo in tako povzročajo neprijeten občutek ali bolečino. Ciste pa nastanejo, ko se loj ali znoj nakopiči pod kožo, v žlezi. Če se pojavijo na robu veke, lahko motijo tudi vid.

Je treba spremembe nujno odstraniti?

Ne, je pa priporočljivo. Bradavice se lahko širijo, tako po številu na koži kot tudi po velikosti. Ciste pa lahko hitro rastejo in s tem ogrožajo vid.

 
 
 

Kako velika mora biti sprememba, da jo lahko odstranimo?

Tudi zelo majhne ciste in bradavice lahko povzročajo težave pri vidu, hkrati pa so moteče zaradi vnetja, srbenja ali povzročanja neprijetnega občutka. Z natančnimi kirurškimi instrumenti lahko odstranimo tudi zelo majhne spremembe. Ni torej treba čakati, da te zrastejo.

 
 
 

Ali je po odstranitvi videti brazgotino?

Koža okrog oči je zelo tanka, ampak se hitro celi. Sledi brazgotine so odvisne predvsem od velikosti spremembe. Če je bila sprememba manjša, lahko po posegu nimamo nobene sledi, če pustimo, da sprememba preveč zraste, preden jo odstranimo, pa lahko po posegu ostanejo manjše brazgotine.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 130 EUR dalje

Vključuje pregled s svetovanjem, operativni poseg in vse kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.