Odstranitev bradavic, cist v predelu oči

V predelu okoli oči se iz najrazličnejših vzrokov lahko pojavijo spremembe, ki povzročajo vnetje, otekline ali kako drugače dražijo oko. Te spremembe se lahko uspešno zdravijo z manjšimi ambulantnimi kirurškimi posegi, ki jih vse opravljamo tudi v našem očesnem centru.

Moteče za izgled, moteče za vid

Različne ciste, bradavice in drugi izrastki, ki se pojavijo na vekah in ob očeh, so precej pogost pojav. Večinoma motijo predvsem izgled oči, včasih pa je zaradi njih moten tudi vid. V vsakem primeru priporočamo njihovo odstranitev v čim bolj zgodnji fazi. Če ste pri sebi opazili kakšno spremembo v predelu oči, nas obiščite.

Pogostost pojava posameznih kožnih sprememb okoli oči

 
 
 
Razvrstitev pacientov, katerim smo odstranili kožno spremembo na očeh po starostnih skupinah

Odstranitev sprememb

Postopek odstranitve je enostaven, neboleč, v rokah našega oftalmologa, specializiranega za očesne estetske posege, pa tudi povsem varen. Z odstranitvijo spremembe ne boste poskrbeli le za boljši vid, četudi le preventivno, z njim boste tudi obrazu vrnili vašo pravo podobo.

POTEK IZVAJANJA POSEGA

 
 • Pregled pred posegom
  Trajanje: 15 minut

  Na pregledu ocenimo naravo sprememb v predelu oči, ki vam povzročajo težave. Če gre za kožne spremembe, ki so moteče zlasti estetsko, se pogovorimo o vaših pričakovanjih in željah, na podlagi pogovora pa vam svetujemo najbolj primerno obliko posega in vam predstavimo pričakovane rezultate zdravljenja.

   

   

   
 • Operativni poseg
  Trajanje: 30 – 60 minut

  Vse posege na očesnih vekah in koži v predelu oči praviloma izvajamo ambulantno z lokalno anestezijo. Trajanje je odvisno od vrste posega in razsežnosti sprememb, najpogosteje pa poseg traja od 30 minut do ene ure. Po posegu prejmete navodila glede pooperativne nege. Naši zdravniki so v prvih dneh po posegu za vas telefonsko dosegljivi 24 ur na dan. Preprosta in hitra dosegljivost zdravnika se nam zdi zelo pomembna, saj daje pacentom občutek varnosti in pomirja.

   
 • Kontrolni pregled
  Trajanje: 15 minut

  Po nekaterih zahtevnejših posegih je potreben še kontrolni pregled, včasih tudi odstranitev šivov. Tak pregled opravimo teden do dva po operaciji. Kontrolne preglede prilagodimo vedno tako, da lahko skrbno sledimo poteku vašega okrevanja, kar zagotavlja varnost in optimalen končni rezultat zdravljenja.

   

   

   

POGOSTA VPRAŠANJA

Zakaj se pojavljajo bradavice in ciste?

Bradavice se običajno pojavljajo kot reakcija kože na viruse. Rastejo počasi, občasno srbijo ali se vnamejo in tako povzročajo neprijeten občutek ali bolečino. Ciste pa nastanejo, ko se loj ali znoj nakopiči pod kožo, v žlezi. Če se pojavijo na robu veke, lahko motijo tudi vid.

Je treba spremembe nujno odstraniti?

Ne, je pa priporočljivo. Bradavice se lahko širijo, tako po številu na koži kot tudi po velikosti. Ciste pa lahko hitro rastejo in s tem ogrožajo vid.

Kako velika mora biti sprememba, da jo lahko odstranimo?

Tudi zelo majhne ciste in bradavice lahko povzročajo težave pri vidu, hkrati pa so moteče zaradi vnetja, srbenja ali povzročanja neprijetnega občutka. Z natančnimi kirurškimi instrumenti lahko odstranimo tudi zelo majhne spremembe. Ni torej treba čakati, da te zrastejo.

Ali je po odstranitvi videti brazgotino?

Koža okrog oči je zelo tanka, ampak se hitro celi. Sledi brazgotine so odvisne predvsem od velikosti spremembe. Če je bila sprememba manjša, lahko po posegu nimamo nobene sledi, če pustimo, da sprememba preveč zraste, preden jo odstranimo, pa lahko po posegu ostanejo manjše brazgotine.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 130 EUR dalje

Vključuje pregled s svetovanjem, operativni poseg in vse kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.