Odprava visoke dioptrije s fakično lečo

Če imate zelo visoko dioptrijo, potem je bržkone vaše prvo jutranje opravilo iskanje očal. In ker brez njih zagotovo slabo vidite, najbrž poznate tudi občutek nemoči, če se ta nepričakovano zlomijo, razbijejo ali samo založijo. A tudi za vas obstaja rešitev, s katero vam lahko omogočimo popoln vid in poskrbimo, da svoja očala pospravite za zmeraj.

Slovo tudi visoki dioptriji

Če je vaša kratkovidnost ali daljnovidnost zelo visoka, za odpravo dioptrije z laserskim posegom verjetno niste primerni, zato pa vašo vidno ostrino lahko popravimo z operacijo z vstavitvijo znotrajočesne leče. Tak poseg je podobno uspešen in varen kot laserska odprava dioptrije, čeprav je med ljudmi manj poznan. Zaradi velike razlike med vidno ostrino pred operacijo in po operaciji je izboljšanje kakovosti življenja z novim vidom še toliko bolj dramatično in praviloma preseže pričakovanja pacientov.

Več o izkušnjah pacientov
 
 • Nina
  Nina, 25 let

  Operacija oči mi je spremenila življenje. Pred posegom sem imela dioptrijo - 9.00 na obe očesi, po posegu pa se je dioptrija zmanjšala na 100% vid, kar me je zelo osrečilo in kljub začetnem strahu pred posegom, operacijo priporočam vsakemu. Ne le dejstvo, da ponovno vidim odlično, tudi sama razbremenitev vsakodnevnih vstavljanj leč mi pomeni zelo veliko, saj mi ni več potrebno skrbeti za zalogo leč, vsakodnevno skrb za očesno higieno in se spraševati ali imam vse pripomočke pri sebi, saj ob izgubi leč s tako dioptrijo ne bi mogla nikjer funkcionirati!
  Poleg nebolečega poseba moram omeniti tudi skrbno in profesionalno osebje, ki ti pred, ob in po posegu nudi vso potrebno pomoč, informacije in ti dajo občutek zaupanja v delo, ki ga opravljajo. Čestitke in vse pohvale!

 
 
 
Povprečna vidna ostrina brez očal pred in po operaciji

 

Nemoteče znotrajočesne leče

V zadnjem desetletju je bil pri razvoju novih oblik leč, ki jih vstavimo v oko in tako odpravimo dioptrijo, dosežen izjemen napredek. Te leče so zaradi svoje majhnosti popolnoma neopazne in v ničemer ne spremenijo videza oči. Izdelane so iz povsem biološko kompatibilnega materiala, ki ga že več kot 50 let uporabljamo pri operacijah sive mrene in ga oko dokazano dobro prenaša. V našem centru uporabljamo le najkakovostnejše znotrajočesne leče Visian ICL.

Več o uspešnosti posegov

POTEK IZVAJANJA POSEGA

 
 • Ugotavljanje primernosti za poseg
  Trajanje: 15 minut

  Informativni posvet je kratek brezplačni pregled s katerim ugotovimo, ali ste primeren kandidat za katero izmed operacij za odpravo dioptrije. Če se bo izkazalo, da bi za odpravo dioptrije pri vas prišla operacija z vstavitvijo znotrajočesne leče, vam bomo pojasnili potek izvedbe takšnega posega, njegove prednosti ter omejitve. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo na morebitna vprašanja. Jamstvo za najvišjo stopnjo varnosti ter kakovosti posegov, ki jih opravljamo so naša izkušenost, strokovna usposobljenost ter najsodobnejša tehnološka opremljenost. To potrjuje tudi pridobljena mednarodna akreditacija ameriške fundacije Joint Commission International. S kratkim testom lahko sami preverite, če spadate med tiste, ki so verjetno primerni za odpravo dioptrije z znotrajočesno lečo.

   
 • Podrobni pregled pred operacijo
  Trajanje: 1 ura

  Pred posegom je potrebno opraviti še en obsežnejši pregled oči, ki vključuje pregled očesnega ozadja ter izvedbo meritev potrebnih za izbiro in vstavitev znotrajočesne leče. Ob tem pregledu tudi izključimo navzočnost morebitnih obolenj ali sprememb na očesu, pri katerih vstavitev znotrajočesne leče ni priporočljiva. Dejavnika, ki lahko omejujeta možnost za vstavitev znotrajočesne leče, sta širina očesne zenice in globina sprednjega očesnega prekata. Na podlagi rezultatov preiskav in pogovora o pričakovanjih glede vida vam bomo svetovali o izbiri najprimernejše leče za vaše oko. Pomirjeni ste lahko, da uporabljamo le najkakovostnejše leče priznanih proizvajalcev, ki so dokazano varne in zagotovijo doživljensko kakovosten vid. Za vaše oči uporabimo le najboljše!

   
 • Operativni poseg
  Trajanje: 30 minut

  Poseg vstavitve znotrajočesne leče izvedemo ambulantno, v lokalni anesteziji, celoten postopek traja približno 20 do 30 minut in je povsem neboleč. Običajno ga opravimo najprej na enem očesu, dva do tri tedne kasneje pa še na drugem. Očesno dioptrijo odpravimo tako, da skozi nekaj milimetrov širok rez v sprednjem delu očesa v oko vstavimo umetno lečo. Pri vstavitvi znotrajočesne leče v nasprotju z laserskim posegom ne preoblikujemo roženice niti ne odstranimo naravne leče. Po operaciji boste dobili vsa potrebna zdravila in navodila za njihovo jemanje. Naši zdravniki so v prvih dneh po posegu za vas telefonsko dosegljivi 24 ur na dan. Preprosta in hitra dosegljivost zdravnika se nam zdi zelo pomembna, saj daje pacentom občutek varnosti in pomirja.

   
 • Kontrolni pregled
  Trajanje: 15 minut

  Okrevanje po takšnem posegu je hitro, vid je praviloma že naslednji dan povsem normalen. Vseeno se je prve dni po posegu treba izogniti daljšemu branju, delu z računalnikom in gledanju televizije. Možno je, da boste prehodno nekoliko bolj občutljivi za močno svetlobo, lahko se pojavi bleščanje, operirano oko je lahko bolj solzno kot običajno. Prvi kontrolni pregled običajno opravimo dan po posegu, kasneje sledita še en ali dva v razmiku dveh do treh tednov. Kontrolne preglede prilagodimo vedno tako, da lahko skrbno sledimo poteku vašega okrevanja, kar zagotavlja varnost in optimalen končni rezultat odprave dioptrije.

   

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj, če moje oko znotrajočesne leče ne bo dobro prenašalo?

Leče so izdelane iz istega materiala kot tiste, ki se vstavljajo v oko pri operacijah sive mrene, kjer se uporabljajo že več kot 50 let. Dokazano je, da tega materiala oko ne zavrača in da takšna leča zagotavlja doživljensko dober vid. Možno je sicer, da v starosti pride do zamotnitve vaše naravne očesne leče zaradi razvoja sive mrene. V tem primeru se znotrajočesna kontaktna leča odstrani skupaj z naravno lečo pri operaciji sive mrene.

Kaj, če bo šlo kaj narobe?

Strah pred vsakim operativnim posegom je nekaj povsem običajnega in normalnega. Najlažje se ga pacient otrese s tem ko pridobi čim več informacij o predlaganem posegu ter se seznani z izkušnjami drugih pacientov, ki so tak poseg že prestali. Zelo pomembno je tudi zaupanje v kirurga in tehniko ter osebni stik z zdravnikom, ki bo izvedel poseg. Dolgoletne izkušnje ter strokovnost zdravnikov, vrhunska opremljenost in mednarodna akreditacija našega centra je tisto, kar zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti vsakega posega.

Ali je operacija vstavljanja očesne leče boleč poseg?

Ne. Ta operacija je povsem neboleč poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji. Možno je, da boste prehodno nekoliko bolj občutljivi za močno svetlobo, lahko se pojavi bleščanje, operirano oko je lahko bolj solzno kot običajno.

Ali vstavljena očesna leča spremeni izgled očesa?

Ne, oko po vstavitvi znotrajočesne leče izgleda povsem naravno. Znotrajočesna leča leži v sprednjem očesnem prekatu tik za šarenico in je položena na naravno očesno lečo. S prostim očesom jo zelo težko opazimo, tudi če oko pogledamo zelo od blizu.

 
 
 • INFORMATIVNO PREDAVANJE
  O OPERACIJAH ZA ODPRAVO DIOPTRIJE

  Če razmišljate o tem, da bi se za vedno znebili očal ter ponovno spregledali, vas vabimo, da se nam pridružite na informativnem predavanju.
  Izvedeli boste vse o operacijah za odpravo dioptrije, prejeli praktične informacije o poteku pregledov, operacije in okrevanja.
  Spoznali boste našo ekipo ter imeli priložnost sproščenega razgovora z zdravnikom.

 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 1890 EUR

Vključuje operacijo, najsodobnejšo znotrajočesno lečo Visian, potrebna zdravila in vse kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

Trenutno ni napovedanih predavanj


Za obveščanje o prihodnjih predavanjih se prijavite na e-novice.

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.