Odprava starostne dioptrije z vstavitvijo multifokalne leče

Ali se lahko zgodi, da bom po takšnem posegu videl slabše kot prej?

To se lahko zgodi, če med operacijo pride do zapletov, kot so denimo krvavitev v oko, odstop mrežnice, raztrganje zadnje lečne ovojnice. Ampak verjetnost, da se zgodi kakšen resen zaplet, je izjemno majhna, manj kot 0,1 promila. Pri naših pacientih doslej takšnega zapleta še nismo imeli.

Kaj je glavna razlika multifokalne leče pred navadno lečo?

Optika multifokalnih leč je zelo kompleksna in zasnovana tako, da uklanja svetlobo pod različnimi koti. Na tak način multifokalna leča kljub razviti starostni daljnovidnosti povrne vidno ostrino tako na daljavo kot na bližino. Po vstavitvi multifokalne leče pacienti ne potrebujejo očal za branje in daljavo. To velja tudi za paciente, ki potrebujejo operacijo sive mrene in si se odločili za vstavitev multifokalne leče.

 
 
 

Je možno, da čez čas pride do zamotnitve multifokalne leče?

Uporabljamo le multifokalne leče najbolj uglednih proizvajalcev, ki so dokazano varne in se tudi dolgoročno ne spreminjajo, tako da do zamotnitve leče praktično ne more priti. Zaplet, ki je možen, je pa tudi zelo uspešno rešljiv, je kasnejši razvoj zamotnitve naravne zadnje lečne ovojnice – torej motnjava ovojnice, v kateri leži umetna očesna leča. To motnjavo, v kolikor do nje pride, odpravimo razmeroma preprosto z nekaj minutnim povsem nebočelim ambulantnim laserskim posegom.

 
 
 

Ali je vstavljanje očesne leče boleč poseg?

Ne. Operativni poseg vstavljanja multifokalne leče je enak kot pri odpravi sive mrene. Izvedemo ga ambulantno, s kapljično anestezijo. Pri tem oko zelo preprosto, z vkapanjem kapljic lokalnega anestetika naredimo neobčutljivo in tako je poseg povsem neboleč.

 
 
 

Koliko časa traja poseg?

Poseg odprave starostne daljnovidnosti z vstavljanjem multifokalne leče je kratek, traja 10 do 15 minut. V naši ambulanti ostanete približno dve uri.

 
 
 

Je možna operacija obeh očes hkrati?

Operativni poseg vstavljanja multifokalne leče običajno opravimo na obeh očesih hkrati.

 
 
 

Ali zdravstveno zavarovanje povrne stroške kirurškega posega?

Ne. Gre za poseg na sicer zdravem očesu, ki ga zdravstvena zavarovalnica ne krije in je v celoti samoplačniški.

 
 
 

Kaj, če se ne bom mogel navaditi na gledanje skozi multifokalno lečo?

Na multifokalno lečo se navadi vsakdo, potreben je le čas za prilagajanje. V najslabšem primeru se lahko zgodi le, da pacient po vstavitvi multifokalne leče vseeno potrebuje očala za branje ali za delo z računalnikom.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena od 1690 EUR

Vključuje operacijo, visoko kakovostno multifokalno znotrajočesno lečo Zeiss, potrebna zdravila in vse kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

Trenutno ni napovedanih predavanj


Za obveščanje o prihodnjih predavanjih se prijavite na e-novice.

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.