Laserska odprava dioptrije

 1. VSEH OPERACIJ (OD 2005)

  več kot 8.000

 2. % PACIENTOV, KI POTREBUJEJO OČALA PO OPERACIJI

  manj kot 0,5 %

 3. POVPREČNA VIDNA OSTRINA PO POSEGU

  102 %

 4. POVPREČNO ZADOVOLJSTVO PACIENTOV

           

Po operaciji več kot še enkrat boljši vid

Povprečna vidna ostrina brez očal po laserski odpravi dioptrije znaša 102 odstotka. Grafično je prikazan delež izboljšanja vidne ostrine v primerjavi z vidom pred operacijo glede na različne stopnje dioptrije. Odstotek izboljšanja vidne ostrine po operaciji se pričakovano veča pri višjih stopnjah dioptrije, saj je pri teh vid brez očal zelo slab. Glavno sporočilo te analize naših rezultatov je, da lahko v razponu dioptrij, ki so primerne za lasersko korekcijo, dosežemo popoln vid, ne glede na stopnjo dioptrije. To velja tako za kratkovidnost kot daljnovidnost in tudi različne oblike astigmatizma.

 
Povprečna vidna ostrina brez očal pred in po operaciji

Razdelitev pogostosti dioptrij

 

Največ pacientov pred operacijo z dioptrijo med -1 in -6

Laserska odprava dioptrije najpogosteje pride v poštev pri tistih z nizko in srednjo stopnjo dioptrije in astigmatizma. Kot skrajne meje za lasersko korekcijo se smatrajo daljnovidnost večja od +4 ter kratkovidnost večja od -9, še posebej kadar je pridružen visok astigmatizem. Pri tistih, ki presežejo te meje, dioptrijo lahko odpravimo z vstavitvijo znotrajočesne leče. Iz grafičnega prikaza je razvidna porazdelitev dioptrij pri pacientih operiranih v letu 2013. Največji je delež pacientov pri katerih smo izvedli laserski poseg je imel dioptrijo med -1 in -6.

Manj kot 0,5% pacientov po operaciji še potrebuje očala

Delež pacientov, ki po laserski odpravi dioptrije še potrebujejo očala, je izjemno majhen in se običajno giblje pod enim odstotkom. Tveganje, da dioptrije ne odpravimo v celoti, obstaja predvsem pri visokih stopnjah kratkovidnosti ali daljnovidnosti, kar je razvidno iz grafičnega prikaza. Uspešnost korekcije dioptrije pri nizkih in srednjih stopnjah kratkovidnosti in daljnovidnosti je praktično 100%. Ker zaupamo našemu znanju in tehnologiji, prevzemamo trajno odgovornost za rezultate laserske korekcije dioptrije. V redkih primerih, kjer je potrebna za popoln vid dodatna korekcija, to opravimo povsem brezplačno.

 
Delež pacientov, ki ne potrebujejo očal po operaciji

Pričakovanja pacientov

 

Izpolnjujemo pričakovanja pacientov

Veliko nam pomeni mnenje in zadovoljstvo pacientov, zato se z anketami trudimo pridobiti čim več povratnih informacij in tako še izboljšati raven naših storitev. Ponosni smo na rezultate o zadovoljstvu in izpolnitvi pričakovanj pacientov, ki kažejo, da pri več kot polovici pacientov pričakovanja glede kakovosti vida po operaciji celo presežemo.

Več o izkušnjah pacientov

 
 

Cena operacije že od 490 EUR

Vključuje lasersko operacijo, vsa potrebna zdravila in kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke.

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

18. julij 2019

18.00 - 19.00


Optika Morela,
Europark Maribor

Pobreška cesta 18, 2000 Maribor

 

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.