Laserska odprava dioptrije

Kako vem, ali je pri meni možna odprava dioptrije z laserjem?

Če ste stari med 20 in 40 leti ter vaša kratkovidnost ne presega ‒8 dioptrij ter daljnovidnost ni več kot +4 dioptrije ne glede na stopnjo astigmatizma, obstaja velika verjetnost, da ste primeren kandidat za trajno odpravo dioptrije z laserjem. Zanesljivo lahko o tem presodi šele zdravnik na podlagi informativnega pregleda, ki je brezplačen. Nanj se lahko naročite tukaj.

Ali je refraktivna operacija boleč poseg?

Ne. Tako laserske operacije kakor tudi operacije z vstavitvijo fakične znotrajočesne leče so povsem neboleči posegi, ki jih opravimo v lokalni anesteziji. Po operaciji se pri metodah povrhnjega glajenja roženice lahko pojavi nelagodje ali draženje očesa, ki ga preprečujemo s kapljicami ali tabletami proti bolečinam.

 
 
 

Je kaj znanega o dolgoročnih rezultatih laserske odprave dioptrije?

Laserske operacije za odpravo dioptrije se v različnih oblikah po svetu izvajajo že več kot tri desetletja. Ta poseg je zato zelo dobro raziskan, dolgoročni rezultati pa podrobno dokumentirani. Mnoge raziskave so dokazale, da je laserska odprava dioptrije tudi dolgoročno varna metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino na dolgi rok.

 
 
 

Kako dolgo traja nova vidna ostrina?

Vse dosedanje študije kažejo, da najverjetneje do konca življenja. Klinične raziskave so pokazale, da kirurško spremenjena ukrivljenost roženice po operaciji z laserjem Excimer ostane nespremenjena.

 
 
 

Kaj, če bo šlo kaj narobe?

Pacienti se bojijo, da bo šlo med operacijo kaj narobe, ampak tega strahu ni možno preseči drugače kot z zaupanjem v naprave, s katerimi operacijo izvajamo, in v delo kirurga, ki operira. Pomagajo tudi dobre izkušnje ljudi, ki so poseg že opravili.

 
 
 

Kaj, če po posegu dioptrija ne bo nič?

Večina ljudi, ki hodi po svetu brez očal, ni čisto brez dioptrije. Cilj laserske operacije je, da dosežemo dioptrijo okrog nič in da pacient ne potrebuje očal. To nam uspe pri več kot 99,9 odstotka primerov. Če po posegu ostane nekaj dioptrije in ta pacienta moti, jo je možno dodatno korigirati z laserjem, če seveda preiskave pokažejo, da je to z medicinskega vidika varno.

 
 
 

Koliko časa traja laserski refraktivni poseg?

Laserska korekcija očesne dioptrije je kratek poseg, ki traja 10 do 15 minut. V naši ambulanti se zadržite približno dve uri.

 
 
 

Kdaj po posegu bom videl ostro?

Vzpostavljanje ostrine vida po laserskem posegu se pri posameznikih razlikuje, saj je odvisno od vrste posega, hitrosti celjenja roženice in tudi od stopnje korigirane dioptrije. Pri korekciji z metodo SBK večina pacientov vidi povsem ostro že prvi dan po operaciji. Nekoliko počasnejše je okrevanje vidne ostrine po metodi LASEK, kjer večina pacientov dobro vidi v treh do štirih dneh po operaciji. Dokončno se vidna ostrina stabilizira v treh mesecih po posegu.

 
 
 

Je možna operacija obeh očes hkrati?

Pri laserski operaciji dioptrije praviloma izvedemo poseg na obeh očeh hkrati. Tako vam hitreje omogočimo popoln vid, prav tako je potrebnih manj obiskov v ambulanti. Pri posegu z vstavljanjem znotrajočesne leče se o možnosti posega na obeh očeh hkrati pacient pogovori z zdravnikom. Ob sodelovanju pacienta je pogosto prav tako možno izvesti poseg na obeh očeh hkrati.

 
 
 

Ali zdravstveno zavarovanje povrne stroške kirurškega posega za korekcijo dioptrije?

Ne. Gre za poseg na sicer zdravem očesu, ki ga zdravstvena zavarovalnica ne krije in je v celoti samoplačniški.

 
 
 

Cena operacije že od 490 EUR

Vključuje lasersko operacijo, vsa potrebna zdravila in kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke.

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

Trenutno ni napovedanih predavanj


Za obveščanje o prihodnjih predavanjih se prijavite na e-novice.

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.