Laserska odprava dioptrije

Predstavljajte si, da odprete oči in vidite. Da vam ni več treba loviti očal ob vsakem malo bolj dinamičnem gibu glave ali iskati krpice za brisanje potnih kapelj na steklih sredi najbolj napete športne akcije. S povsem nebolečim posegom vam lahko v 15 minutah ustvarimo skoraj popoln vid in omogočimo neodvisnost od leč in očal.

Osnovni pogoji za lasersko odpravo dioptrije

Če ste stari med 20 in 40 let, imate zdrave oči ter vaša kratkovidnost ne presega dioptrije ‒8 oziroma daljnovidnost ni več kot +4 dioptrije, ne glede na stopnjo astigmatizma, obstaja velika verjetnost, da ste primeren kandidat za trajno odpravo dioptrije z laserjem. Pri zelo visokih dioptrijah (kratkovidnost prek ‒8 ali daljnovidnost prek +4) ter pri težavah, povezanih s starostno daljnovidnostjo, so za izboljšanje vidne ostrine primernejše druge oblike operacij, predvsem posegi vstavitve očesne leče.

Več o izkušnjah pacientov
 
 • Simona
  Simona, 31 let

  Po dolgem "spogledovanju" z idejo, da se tudi sama odpravim na refraktivni poseg za odpravo dioptrije, sem to letos februarja tudi udejanjila. Pred tem sem uporabljala tako očala kot leče, in sicer okoli 15 let. Poseg so mi izvedli po metodi Lasek. Pred tem je bila moja dioptrija -2,5, zdaj pa je moj vid 150 %, kot so mi zatrdili na pregledu!! :-) Zelo sem zadovoljna z rezultati, kakor tudi z odnosom osebja do pacientov, tako da bi tovrstni poseg priporočila vsem, ki imajo težave z vidom, saj se kakovost življenja po odpravi dioptrije izrazito izboljša!! Pa srečno!

 • Boštjan
  Boštjan, 42 let

  No, tako brez skrbi se lahko po laserski operaciji vozim z motorjem po Albaniji in zraven tega še slikam samega sebe. Nevarno? Sploh ne, ker vidim vse naokrog kot sokol! Hvala strokovnjakom v Morela okulisti, še posebej pa seveda ga. Mikek za vrhunsko storitev in odnos! pozdrav s Ptuja, Boštjan Korošec

 • Martina
  Martina, 25 let

  Po dveh letih odločanja sem končno zbrala dovolj poguma in šla na lasersko korekcijo dioptrije. Prebirala sem forume in se odločila za Morela okuliste. Zelo sem bila zadovoljna s prijaznostjo in strokovnostjo osebja na vseh pregledih in tudi sami operaciji. Pred operacijo me je bilo pošteno strah, ampak ni tako hudo kot je sprva videti. Sama operacija ne traja dolgo in ni boleča. Po operaciji sem imela nekaj ur kar močne bolečine, naslednji dan pa so izginile. Takoj so operaciji pa sem videla s pravo ostrino. Ne znam opisati občutkov... kot bi se še enkrat rodila.

 • Špela
  Špela, 36 let

  Spet vidim kot sokol in tudi jaz imam same pohvalne besede glede osebja, predvsem deklet v sprejemnici in seveda dr. Mikekove. Kljub temu, da me ni bilo strah, so njene besede med posegom ustvarjale še dodatno zaupanja vredno ozračje. Vse je potekalo popolnoma brez bolečin. Še najbolj neprijetno je bilo odstranjevanje "mikropora" z veke :) Sedaj se vsake toliko še podzavestno "žoknem" v nos, a se ob tem vsakič sama sebi le nasmejim. Življenje brez očal in leč je spet enostavnejše, saj je ena skrb postala odveč. Še enkrat hvala celotni ekipi in nadaljujte z odličnim delom!

 
 
 
Povprečna vidna ostrina brez očal pred in po operaciji

Strah pred laserjem je odveč

Laserski posegi za odpravo dioptrije se izvajajo že več kot 30 let in mnoge raziskave so dokazale, da je to varna metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino tudi na dolgi rok. Poznamo več tehnik laserske odprave dioptrije, s katerimi je bilo zdravljenih že prek 50 milijonov pacientov po vsem svetu. Statistika kaže, da po takem posegu več kot 98 odstotkov pacientov na daljavo vidi ostro brez očal.

Več o uspešnosti posegov

POTEK IZVAJANJA POSEGA

 
 • Ugotavljanje primernosti za poseg
  Trajanje: 15 minut

  Informativni posvet je kratek brezplačni pregled s katerim ugotovimo, ali ste primeren kandidat za katero izmed operacij za odpravo dioptrije. V pogovoru z zdravnikom se boste seznanili kakšne so možnosti za lasersko odpravo dioptrije pri vas, dobili boste odgovore na morebitne pomisleke. Ti so največkrat povezani s strahovi pred laserjem. Jamstvo za najvišjo stopnjo varnosti ter kakovosti posegov so naša izkušenost, strokovna usposobljenost ter najsodobnejša tehnološka opremljenost. To potrjuje tudi pridobljena mednarodna akreditacija ameriške fundacije JCI.

  S kratkim testom lahko sami preverite, če spadate med tiste, ki so verjetno primerni za odpravo dioptrije z laserjem.

   
 • Podrobni pregled pred operacijo
  Trajanje: 1 ura

  Če ustrezate pogojem za lasersko operacijo, bomo pred posegom naredili še podroben pregled oči in očesnega ozadja. Pri tem izključimo navzočnost morebitnih obolenj ali sprememb na očesu, pri katerih laserski poseg ni priporočljiv ter opravimo meritve potrebne za izvedbo posega. Na podlagi rezultatov preiskav in pogovora o pričakovanjih glede vida vam bomo svetovali, katera operativna metoda je za vas najbolj primerna, in vam podrobno razložili potek posega. Predstavili vam bomo prednosti Individualizirane laserske korekcije ter razlike med najpogosteje uporabljenima tehnikama Femto iLASIK in LASEK. Zavedamo se pomembnosti odločitve za takšen poseg ter posebnosti vsakega posameznika. Individualna obravnava vsakega posameznika nam je zelo pomembna.

   
 • Operativni poseg
  Trajanje: 15 minut

  Celoten postopek laserske odprave dioptrije traja 10 do 15 minut in je popolnoma neboleč. Dioptrijo odpravimo s hitrimi impulzi drobnega, le 0,8 mm širokega hladnega laserskega žarka, ki ga ustvarja excimer laser. S to tehnologijo zelo precizno v le 10 do 12 sekundah preoblikujemo roženico. Laser sledi gibanju očesa in se temu prilagaja, če so premiki preveliki, poseg samodejno prekine in ga nadaljuje, ko se oko spet umiri. Zato je odveč tudi strah pred tem, da bo šlo kaj narobe, če se med posegom premaknete, trznete ali kihnete. Po operaciji boste dobili vsa potrebna zdravila in navodila za njihovo jemanje. Naši zdravniki so v prvih dneh po posegu za vas telefonsko dosegljivi 24 ur na dan. Preprosta in hitra dosegljivost zdravnika se nam zdi zelo pomembna, saj daje pacientom občutek varnosti in pomirja.

   
 • Operativni poseg
  Trajanje: 15 minut

  Celoten postopek laserske odprave dioptrije traja 10 do 15 minut in je popolnoma neboleč. Dioptrijo odpravimo s hitrimi impulzi drobnega, le 0,8 mm širokega hladnega laserskega žarka, ki ga ustvarja excimer laser. S to tehnologijo zelo precizno v le 10 do 12 sekundah preoblikujemo roženico. Laser sledi gibanju očesa in se temu prilagaja, če so premiki preveliki, poseg samodejno prekine in ga nadaljuje, ko se oko spet umiri. Zato je odveč tudi strah pred tem, da bo šlo kaj narobe, če se med posegom premaknete, trznete ali kihnete. Po operaciji boste dobili vsa potrebna zdravila in navodila za njihovo jemanje. Naši zdravniki so v prvih dneh po posegu za vas telefonsko dosegljivi 24 ur na dan. Preprosta in hitra dosegljivost zdravnika se nam zdi zelo pomembna, saj daje pacientom občutek varnosti in pomirja.

   
 • Kontrolni pregled
  Trajanje: 1 ura

  Prve dni po posegu se je treba izogibati daljšemu branju, delu z računalnikom in gledanju televizije. Možno je, da boste prehodno nekoliko bolj občutljivi za močno svetlobo, lahko se pojavi bleščanje, operirano oko je lahko bolj solzno kot običajno. Vidna ostrina po operaciji se namreč izboljšuje različno hitro, odvisno tudi od vrste posega. Pri metodi Femto iLASIK se lahko vzpostavi že po nekaj urah, pri metodi LASEK pa to traja nekoliko dlje. Prvi kontrolni pregled običajno opravimo med prvim in četrtim dnevom po posegu. Kontrolne preglede prilagodimo vedno tako, da lahko skrbno sledimo poteku vašega okrevanja, kar zagotavlja varnost in optimalen končni rezultat odprave dioptrije.

   

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako vem, ali je pri meni možna odprava dioptrije z laserjem?

Če ste stari med 20 in 40 leti ter vaša kratkovidnost ne presega ‒8 dioptrij ter daljnovidnost ni več kot +4 dioptrije ne glede na stopnjo astigmatizma, obstaja velika verjetnost, da ste primeren kandidat za trajno odpravo dioptrije z laserjem. Zanesljivo lahko o tem presodi šele zdravnik na podlagi informativnega pregleda, ki je brezplačen. Nanj se lahko naročite tukaj.

Ali je refraktivna operacija boleč poseg?

Ne. Tako laserske operacije kakor tudi operacije z vstavitvijo fakične znotrajočesne leče so povsem neboleči posegi, ki jih opravimo v lokalni anesteziji. Po operaciji se pri metodah povrhnjega glajenja roženice lahko pojavi nelagodje ali draženje očesa, ki ga preprečujemo s kapljicami ali tabletami proti bolečinam.

Je kaj znanega o dolgoročnih rezultatih laserske odprave dioptrije?

Laserske operacije za odpravo dioptrije se v različnih oblikah po svetu izvajajo že več kot tri desetletja. Ta poseg je zato zelo dobro raziskan, dolgoročni rezultati pa podrobno dokumentirani. Mnoge raziskave so dokazale, da je laserska odprava dioptrije tudi dolgoročno varna metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino na dolgi rok.

Kako dolgo traja nova vidna ostrina?

Vse dosedanje študije kažejo, da najverjetneje do konca življenja. Klinične raziskave so pokazale, da kirurško spremenjena ukrivljenost roženice po operaciji z laserjem Excimer ostane nespremenjena.

 
 
 • INFORMATIVNO PREDAVANJE
  O OPERACIJAH ZA ODPRAVO DIOPTRIJE

  Če razmišljate o tem, da bi se za vedno znebili očal ter ponovno spregledali, vas vabimo, da se nam pridružite na informativnem predavanju.
  Izvedeli boste vse o operacijah za odpravo dioptrije, prejeli praktične informacije o poteku pregledov, operacije in okrevanja.
  Spoznali boste našo ekipo ter imeli priložnost sproščenega razgovora z zdravnikom.

 
 

Cena operacije že od 490 EUR

Vključuje lasersko operacijo, vsa potrebna zdravila in kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke.

Brezplačno predavanje

Če bi želeli izvedeti več o možnostih trajne odprave dioptrije, se prijavite na brezplačno predavanje. Spoznajte našo ekipo in se pogovorite z zdravnikom.

  

Trenutno ni napovedanih predavanj


Za obveščanje o prihodnjih predavanjih se prijavite na e-novice.

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.