Korekcija povešenih očesnih vek

Tudi če vas ohlapna koža ali zabuhlost na vekah moti samo zato, ker ste zaradi tega videti utrujeni, imate dovolj dober razlog za korekcijo očesnih vek. Če zaradi tega postaja manjše tudi vaše vidno polje, pa o odločitvi sploh ne velja predolgo razmišljati.

Nič več utrujenega videza

Z leti koža postaja tanjša in ohlapnejša, kar povzroči, da se očesne veke postopno povesijo. Sčasoma to lahko vpliva tudi na vid, saj se zaradi tega zmanjšuje vidno polje, večino ljudi pa povešene veke motijo predvsem zaradi utrujenega videza. Vendar se s tem ni treba kar sprijazniti. Obiščite nas in z malim posegom bomo vašo težavo rešili.

 
 
 
Razvrstitev pacientov, katerim smo operirali povešene veke po starostnih skupinah

Odstranitev odvečne kože

Poseg odprave povešenih vek je enostaven in popolnoma varen. Operacijo opravi naš oftalmolog, specializiran za očesne estetske posege, ki z manjšim, a učinkovitim posegom odstrani odvečno kožo in gube vek ter tako »odpre oči«. S tem pa bo tudi vaš obraz samo v nekaj dneh spet videti občutno mladostnejši.

POTEK IZVAJANJA POSEGA

 
 • Pregled pred posegom
  Trajanje: 15 minut

  Na pregledu ocenimo povešenost vek in se pogovorimo o vaših pričakovanjih ter željah. Na podlagi pogovora vam svetujemo primerno obliko posega in predstavimo rezultate zdravljenja. To pa v pacientu ne sme vzbuditi težnje po doseganju idealnega videza oziroma po spreminjanju obrazne podobe.

   

   
 • Operativni poseg
  Trajanje: 1 ura

  Poseg na očesnih vekah praviloma izvedemo ambulantno, v lokalni anesteziji, postopek pa traja približno eno uro. Rez, ki je pri tem potreben, naredimo v pregibu kože, tako da se brazgotina praktično ne opazi. Okrevanje traja približno en teden.

   

   

   
 • Kontrolni pregled
  Trajanje: 15 minut

  Prve dni po posegu priporočamo čim več počitka, saj tako oteklina v predelu vek hitreje izzveni. Običajno celjenje kože vek poteka zelo hitro. Kontrolni pregled opravimo teden dni po posegu, ko je že možno oceniti primernost korekcije.

   

   

   

   

POGOSTA VPRAŠANJA

Ali se povešene veke pojavljajo samo pri starejših?

Tudi pri razmeroma mladih ljudeh lahko koža zgornjih vek ohlapi in spremeni videz obraza tako, da ste videti utrujeni ali celo žalostni. So pa spremembe seveda pogostejše pri starejših, ko se prožnost in elastičnost kože zmanjšata.

Kako vem, ali potrebujem korekcijo povešenih vek?

Korekcijo povešenih vek priporočamo takrat, ko koža zgornje veke sega do roba veke ali celo čez rob. Odvečna koža poleg tega, da ustvarja utrujen videz obraza, lahko zmanjša tudi vidno polje in tako poslabša vid.

Ali je poseg boleč?

Poseg poteka v lokalni anesteziji, kar pomeni, da je neboleč, rutinski, traja pa eno uro.

Ali je po posegu videti brazgotino?

Odvečno kožo odstranimo z natančnim kirurškim rezom, ki ga naredimo v pregibu kože, tako da se brazgotinica po posegu tako rekoč ne vidi.

 
 
 

SAMOPLAČNIŠKA cena
od 650 EUR

Vključuje operativni poseg in vse kontrolne preglede. Možnost plačila na obroke. Hitro in brez čakalnih vrst.

Cenik storitve

REVIJA VID&GIB

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.