Naročite se na pregled za očala in leče.

Polja označena z zvezdico (*), so obvezna.

Pregled za očala in leče

Izgubljate ostrino? Bi si jo želeli povrniti? 
Naročite se na pregled vašega vida. Pregledali bomo vaše oči in določili:
 • vašo dioptrijo,
 • preverili očesni pritisk in pregledali sprednje segmente očesa,
 • svetovali vam bomo tudi izbiro najprimernejših stekel ali kontaktnih leč za vaše oči in potrebe. 
Pregledi so samoplačniški, brezplačni enkrat letno za imetnike Moreline kartice za zveste oči ter ob hkratnem nakupu očal.
Brezplačen pregled za imetnike Moreline kartice za zveste oči
Pri Moreli tudi preventivno skrbimo za zdravje vaših oči in dober vid. Ob naročilu termina za pregled le vpišite svojo številko kartice za zveste oči in pregled dioptrije ter očesnega pritiska bomo enkrat letno za vas opravili povsem brezplačno.

Akcijske cene


*LASEK (PRK) – od 490 €

*Femto iLASIK – od 990 €

 

* cene veljajo za eno oko

Najpogostejša vprašanja
1. Kako vem, ali je pri meni možna odprava dioptrije z laserjem?
Natisni

Če ste stari med 20 in 45 let* in če imate dioptrijo na daljavo med ‒8 in +4
ne glede na višino astigmatizma, obstaja velika verjetnost, da ste primeren kandidat za trajno odpravo dioptrije z laserjem. Zanesljivo o tem lahko presodimo šele na podlagi informativnega pregleda, ki je brezplačen.

 
2. Je možno odpraviti tudi starostno dioptrijo?
Natisni

Da. Z vstavitvijo multifokalnih znotrajočesnih leč je možno trajno odpraviti dioptrijo tako na blizu kot na daleč. Za tovrstno operacijo se odločamo pri pacientih, starejših od 45 let, pri katerih je že prisotna težava z vidom na bližino. Pri posegu uporabljamo robotiziran femtosekundni laser, ki je na tem področju postavil povsem nove standarde varnosti in izvedbe posega.

 
3. Ali poseg odprave dioptrije boli?
Natisni

Ne. Tako laserske operacije kakor tudi operacije z vstavitvijo znotrajočesne leče so povsem neboleči posegi, ki jih opravimo v lokalni anesteziji. Po operaciji z najnovejšimi tehnikami LASIK bolečin tudi po posegu ni, pri metodi LASEK pa lahko kratkotrajno pride do nelagodja in draženja očesa, ki pa ga lajšamo z očesnimi kapljicami.

 
4. Kaj, če bo moj vid po posegu odprave dioptrije slabši?
Natisni

S skrbnim podrobnim pregledom oči pred posegom je možno napovedati, kaj od operacije lahko pričakujemo. Pri nas operacijo za odpravo dioptrije izvedemo samo pri pacientih, pri katerih pričakujemo neodvisnost od očal po posegu. Če bi bil poseg kakorkoli tvegan, ga ne izvedemo.

 
5. Kaj, če po posegu dioptrija ne bo nič?
Natisni

Večina ljudi, ki hodi po svetu brez očal, ni čisto brez dioptrije. Cilj operacije je, da dosežemo dioptrijo okrog nič in da pacient ne potrebuje očal. To nam uspe pri več kot 99,9 odstotka primerov. V naši kliniki prevzemamo trajno odgovornost za rezultate laserske korekcije dioptrije. V redkih primerih, ko je za popoln vid potrebna dodatna korekcija, to opravimo brezplačno.

 
6. Je s posegom odprava dioptrije trajna?
Natisni

Z lasersko odpravo dioptrije dosežemo trajno dober vid na daljavo do konca življenja. Vendar pa po 45. letu zaradi pešanja naravne leče pacienti potrebujejo očala za branje. Starostno dioptrijo je možno odpraviti z vstavitvijo multifokalne leče, s katero je korekcija dioptrije trajna tako za daljavo kot za bližino. 

 
7. Ali lahko s posegom odpravimo tudi astigmatizem (cilinder)?
Natisni

Da, z vsemi metodami operacij za odpravo dioptrije, torej z laserskim posegom in z operacijo vstavitve znotrajočesne leče odpravimo tudi astigmatizem (cilinder).

 
8. Koliko časa traja poseg odprave dioptrije?
Natisni

Operacije odprave dioptrije trajajo od 15 do 30 minut, odvisno od uporabljene metode. Večinoma jih opravimo na obeh očesih hkrati. Po posegu takoj vidite brez očal in greste lahko domov, ne smete pa še sami voziti.

 
9. Koliko časa bodo zaradi posega trpeli moje delo in prostočasne aktivnosti?
Natisni

Po vseh posegih za odpravo dioptrije takoj vidite brez očal. Svetujemo, da se en teden po posegu izogibate fizičnemu naporu in daljšemu delu za računalnikom. En teden po posegu, ko je celjenje zaključeno, pa se počasi vrnete v normalen ritem.

 
10. Ali zdravstveno zavarovanje povrne stroške korekcije dioptrije?
Natisni

Ne. Ker gre za poseg na sicer zdravem očesu, ga zdravstvena zavarovalnica ne krije in je v celoti samoplačniški.

 

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED

 

Polja označena z zvezdico (*), so obvezna.

Izjave
 • Dr. Manca Košir, novinarka in publicistka (foto: Maja Slavec)

  Dr. Manca Košir, novinarka in publicistka (foto: Maja Slavec)

  »Po operaciji sive mrene in vstavitvi multifokalnih leč, so moje oči jasne, brez sive mrene, moj vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju, iščoč očala, v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogimi, mnogimi leti.«

 • Matej Filipčič, arhitekt in režiser

  Matej Filipčič, arhitekt in režiser

  »Operacija odprave dioptrije je zagotovo ena pametnejših stvari, za katero sem se odločil, saj se mi je kakovost življenja absolutno spremenila na bolje. Danes se lahko ukvarjam s športom, treniram boks in karate, kar bi z očali težko, kontaktnih leč pa se nikoli nisem mogel navaditi. Tudi če se mi bo vid kdaj poslabšal, zaradi starosti denimo, bom postopek za korekcijo dioptrije zagotovo ponovil. Danes je takšen poseg že povsem rutinski.«

 • Kristina Bitenc, sopranistka

  Kristina Bitenc, sopranistka

  »Ko me je vase posrkal operni svet, mi je postalo jasno, da nošenje očal pri mojem poklicu ne pride v poštev. Želje režiserjev in kostumografov, predvsem pa skakanje in hitri premiki po odru tega pač ne dopuščajo. Dr. Kristini Mikek, ki me je operirala, sem popolnoma zaupala. Pred operacijo mi je razložila ves postopek in me potem natančno vodila skozi celoten poseg, ki je bil zame skoraj neboleč, okrevanje pa zelo hitro.«

Prijavite se na brezplačni pregled

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.