YAG kapsulotomija

Pri približno polovici pacientov pride v  obdobju treh mesecev ali več po menjavi očesne leče do zamotnitve zadnje lečne ovojnice. Pacienti opazijo, da se je odlična vidna ostrina, ki so jo imeli takoj po operaciji, postopoma poslabšala. Večino pacientov skrbi, da je vzrok za to vstavljena leča, a je resnični vzrok zamotnjena zadnja lečna ovojnica.

V takšnih primerih zdravnik opravi laserski poseg, imenovan YAG kapsulotomija. Gre za neboleč poseg, ki traja le nekaj minut in ga opravimo v ambulanti. Varno ga lahko opravimo najhitreje od štiri do šest mesecev po vstavitvi znotrajočesne leče, saj sicer obstaja nevarnost, da se nova vstavljena znotrajočesna leča v očesu premakne. V zadnjo lečno ovojnico z visoko tehnološkim laserjem naredimo majhno odprtino in tako sprostimo vidno os ter povrnemo vidno ostrino. Če je očesno ozadje zdravo, pacienti takoj po posegu vidijo dobro.

Sorodni članki

  • Laserska odprava dioptrije / FEMTO - iLASIK

    Femtosekundni laser predstavlja zadnji dosežek v razvoju laserske tehnologije za odpravo dioptrije. Nadomestil je kirurški nož in omogoča, da z drobnim laserskim žarkom brez mehanske sile ustvarimo reženj roženice. Poseg imenovan Femto iLASIK velja za najnežnejšo obliko operacije LASIK.

  • Laserska odprava dioptrije/ LASEK

    Metodo LASEK, s katero opravimo korekcijo dioptrije pri kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizmu, uporabimo pri tistih, ki imajo zelo tanko roženico. Takšnih je približno pet odstotkov pacientov. Bistvena prednost tehnik površinskega glajenja je, da so tehnično manj zahtevne, pomanjkljivost pa, da je pridobivanje vidne ostrine po posegu počasnejše.

  • Individualizirana laserska odprava dioptrije

    Za najbolj individualiziran postopek laserske operacije dioptrije se kot najnovejši dosežek tehnologije uporablja kombinacija Wavefront analize in 3D topografije roženice Contoura Vision s katerima merimo spremembe v valovni dolžini svetlobe, ki potuje skozi oko.

 
 

Ste primeren kandidat?

Če bi radi takoj izvedeli, ali ste primeren
kandidat za lasersko odpravo dioptrije,
odgovorite na sedem preprostih vprašanj.
Potrebujete le nekaj minut.

Preverite zdaj

Revija Vid&Gib

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.