Komu zaupa Nina Ivanič?

Ko so se pri Nini Ivanič po 40. letu začele pojavljati težave z vidom, sprva ni vedela, kje poiskati pravo pomoč. Po nasvetu mame se je odpravila na pregled v Morelo, kjer so tudi njo navdušili zaradi strokovnega pristopa in celovite ponudbe.

 

 

Celovita ponudba za vso družino na enem mestu

Ena od glavnih prednosti družinskega očesnega centra Morela so dolgoletne izkušnje, ki jih gradijo na najvišji strokovnosti in stalnem iskanju inovativnih rešitev. Verjamejo, da lahko ob dobri organizaciji svojim uporabnikom ponudijo vrhunsko tehnologijo po dostopnih cenah.

Takšna je tudi izkušnja igralke Nine Ivanič, ki je Morelo spoznala po maminem priporočilu. "Ko so se pojavile težave z vidom, sem bila na začetku malo zmedena, ker nisem vedela, kje poiskati pomoč. Potem mi je mami rekla, naj grem k Moreli, saj bom tam dobila vse na enem mestu," je povedala. Njena mama je imela namreč zelo dobro izkušnjo izpred let, ko so ji operirali sivo mreno, zdaj pa jo čaka tudi operacija glavkoma. Da je Morela resnično vsestranska storitev za vso družino, dokazuje še ena izkušnja v družini Nine Ivanič. Njenega svaka je namreč dolgo motilo nesorazmerje očesnih vek, kar so mu njihovi kirurgi odpravili s hitrim estetskim posegom.

 

Nina Ivanič zaupa Moreli, ker so pomagali tako njej, kot njeni mami in svaku. "Pri Moreli dobim vse na enem mestu. Vsi trije smo navdušeni nad Morelo, ker so res zelo strokovni in so vredni zaupanja."

 

Ne samo očal za vid, Nina je tam našla še eno prav posebno poletno razvado – sončna očala! "Za letošnje poletje sem si že izbrala nova sončna očala, ki so mi zelo všeč," je povedala. V svojih optikah Morela namreč poleg široke ponudbo korekcijskih očal ponujajo tudi raznoliko izbiro sončnih očal priznanih blagovnih znamk.

 

Pri Moreli bodo vaše oči vedno v dobrih rokah, ne glede na vaše težave.

Ne le v očesnem centru Morela v Tehnološkem parku v Ljubljani, tudi v njihovih optikah v Ljubljani in Mariboru bodo celostno poskrbeli za vaše oči. Izmerili vam bodo dioptrijo, očesni pritisk in preverili zdravstveno stanje vaših oči na najsodobnejših napravah. Če boste hkrati pri njih kupili tudi očala ali leče, bo pregled za vas brezplačen.

Kdaj ste nazadnje preverili svoj vid?Naročite se na pregled za očala in leče v vam najbližji optiki Morela.

 

Morela okulisti zagotavljajo strokovne specialistične preglede, pa tudi operativne posege in estetske storitve.

 

Izjemno prijazno osebje vam bo pomagalo pri izbiri pravih očal, takšnih, ki jih boste nosili z veseljem in ki bodo lepo dopolnila vašo podobo. Izbira primernih korekcijskih očal je kar zahteven zalogaj, zato je posvet z optikom bistven.

Dober optik zna uskladiti želje po estetiki in uporabnosti. Najprej ugotovi, kateri tip okvirja je primeren za določeno obliko obraza in potrebe pri delu. V njihovi raznoliki ponudbi najrazličnejših okvirjev pa boste nedvomno našli najboljša očala za svoj življenjski slog.

Moreline stranke navdušuje predvsem dejstvo, da lahko pri njih opravijo še druge oftalmološke preglede in posege, ki pripomorejo k boljšemu vidu, hkrati pa zagotavljajo tudi vrhunske estetske storitve v predelu oči.

"V naši kliniki prisluhnemo željam pacientov in jim s strokovnim pristopom pomagamo do dobrega vida. Ponujamo različne možnosti trajne odprave dioptrije – tako z laserjem kot s pomočjo znotrajočesne leče," strne bistvo Moreline filozofije Kristina Mikek, dr. med., spec. oftamologije, priznana kirurginja Očesnega centra Morela.

 

Še pred poletjem brez očal? Z lahkoto!

Športne aktivnosti in želja po novih sončnih očalih so lahko velik razlog za to, da se odločimo za korenito spremembo – odstranitev dioptrije in popoln vid brez korekcijskih očal. Za optimalen rezultat posega in najboljši vid sta potrebna izkušen kirurg in najsodobnejša tehnologija. V očesnem centru Morela so opravili že več kot 15 tisoč laserskih operacij. So med redkimi, ki izvajajo operacije z vstavitvijo umetnih leč tudi z robotskim laserjem, kar povečuje varnost in natančnost posegov. Pri tem pa ni zanemarljiv podatek, da se je kar 99 odstotkom pacientov po operaciji vrnil popoln vid.

Kot prvi center za očesno kirurgijo v Sloveniji so že pred šestimi leti pridobili tudi akreditacijo najuglednejše mednarodne akreditacijske ustanove Join Commission International, kar potrjuje izjemno kakovost storitev.

Ali ste pravi kandidat za trajno odpravo dioptrije, vam bodo povedali že na prvem pregledu, kjer vam bodo znali svetovati, katera tehnika odprave dioptrije je najprimernejša za vas.

 

Opravili so že več kot 15 tisoč laserskih operacij. So med redkimi, ki izvajajo operacije z vstavitvijo umetnih leč tudi z robotskim laserjem, kar povečuje varnost in natančnost posegov. Kar 99 odstotkom pacientov se je po operaciji vrnil popoln vid.

 

Bi radi preverili, ali ste kandidat za operacijo dioptrije?

Izkoristite možnost brezplačnega posveta v očesnih centrih Morela v Ljubljani, Mariboru ali na Bledu.

Svoje posege opravljajo izključno z najnovejšimi tehnikami in inovativnimi laserji, ki omogočajo odpravo dioptrije v še večjem razponu, od –10.00 do +4.00. Poleg odprave kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma (cilindra) lahko s pomočjo laserja odpravite tudi težave z bleščanjem in svetlobnimi krogi.

 

Bodite med tistimi, ki so veseli zapustili operacijsko dvorano

"Pacienti še vedno z navdušenjem odhajajo iz operacijske sobe. Zelo kmalu pa pridejo do mene veseli in s samo enim obžalovanjem – da se niso prej odločili za trajno odpravo dioptrije," razloži Kristina Mikek, ki vsem tistim, ki morda še oklevate, ponuja še en razlog več, da se še danes prijavite na brezplačni informativni pregled, kjer boste izvedeli, ali ste primeren kandidat za operacijo.

Že po prvem pregledu bo strokovnjak ugotovil, ali ste primeren kandidat za poseg oziroma kakšna vrsta operacije je najprimernejša za vaše oči. Z novimi tehnologijami so vaše možnosti danes še večje, rezultati pa še boljši.

Rezultati tovrstnih operacij so odlični, popolna vidna ostrina brez odvisnosti od očal zagotavlja povsem novo kakovost življenja, tveganja in potencialni zapleti, povezani s temi posegi, pa so izredno majhni in zelo dobro obvladljivi.

Tehnologija za odpravo dioptrije je v zadnjih letih tako napredovala, da operacija enega očesa traja v celoti samo 15 minut in s tehniko iLASIK omogoča popoln vid že v 15 minutah, za okrevanje pa večina tako operiranih pacientov potrebuje le 24 ur.

Izkoristite možnost brezplačnega posveta in preverite, ali lahko v očesnem centru Morela tudi vam pomagajo do odličnega vida. S preprosto prijavo prek spleta ali klicem na telefonsko številko 01 510 2340 boste prejeli svoj brezplačni termin.

 

Objavljeno:

S.C.  16.04.2019. Komu zaupa Nina Ivanič? siol.si.  URL: https://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/komu-zaupa-nina-ivanic-video-493769 (Citirano 05. 05. 2019).

Sorodni članki

 • Veroniki se je po operaciji spremenilo življenje

  Čeprav so očala lahko čudovit modni dodatek in jih zadnja leta mnogi, predvsem predstavnice nežnejšega spola, nosijo kljub temu, da nimajo težav z vidom, so lahko v številnih situacijah moteča za tiste, ki jih nujno potrebujejo. Ena od rešitev so kontaktne leče, ki pa imajo žal ravno tako svoje slabosti. Tega se še kako zaveda Veronika Blažič, ki je svoja prva očala dobila po koncu osnovne šole, od srednje šole pa je vsakodnevno uporabljala kontaktne leče, ki pa so ji povzročale številne nevšečnosti. Želja po laserski odpravi dioptrije je v njej tlela, odkar je prvič slišala za tovrstne posege, takoj ko je bilo mogoče, pa jo je tudi uresničila. Kot nam je zaupala, je sprememba po operaciji z najnovejšo metodo neverjetna, kakovost njenega življenja pa bistveno boljša.

  Vsi, ki ste zaradi slabovidnosti primorani nositi očala, dobro veste, kako zelo znajo biti v določenih situacijah moteča. Tudi Veronika Blažič, danes diplomirana zdravnica, nam prizna, da so jo očala, ki jih je nosila od konca osnovne šole, pogosto ovirala, predvsem pri športnih aktivnostih. Med drugim namreč pleše balet, pa tudi zelo rada smuča. Zaradi tega je v srednji šoli očala zamenjala za kontaktne leče, ki pa so ji povzročala drugačne preglavice.»Prva leta z lečami nisem imela nobenih težav, kasneje pa so bile oči vedno bolj suhe, razdražene. Neprenašanje kontaktnih leč in nepriročnost očal predvsem pri športu sta bila glavna razloga za mojo odločitev za lasersko odpravo dioptrije,« nam prizna in doda, da je o laserski operaciji razmišljala že zelo dolgo.

  Tudi vi že dolgo razmišljate o laserski odpravi dioptrije? Čim prej se prijavite na brezplačni posvet v očesnem centru Morela okulisti in preverite, ali ste primeren kandidat za operacijo.

  O tovrstnih posegih ima tudi bogato znanje, saj jo področje zanima tudi poklicno – specializacijo si namreč želi nadaljevati v oftamologiji – kar je še dodatno pripomoglo k odločitvi. Žal je morala zaradi nestabilne dioptrije z operacijo nekoliko počakati. »Ko pa so na zadnjem pregledu potrdili, da je dioptrija stabilna, ter da so dioptrija, debelina in površina roženice primerne za laserski poseg, z odločitvijo nisem več oklevala.«

  Najsodobnejša metoda, ki ji zaupajo tudi zdravniki

  Odločila se je za lasersko odpravo dioptrije v očesnem centru Morela okulisti, kjer laserske posege za odpravo dioptrije izvajajo že več kot 15 let in velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše. Poleg tega so tudi prvi očesni center v širši regiji z akreditacijo ameriške fundacije Joint Commission International, ki velja za najbolj ugledno akreditacijsko ustanovo na področju zdravstva.

  Svoje oči je Veronika zaupala oftamologinji dr. Kristini Mikek, ki ji je dioptrijo odpravila s pomočjo metode iLasik. »Za metodo iLasik sem se odločila zaradi nebolečega posega in izredno hitrega okrevanja po operaciji,« pove in v nadaljevanju opiše svojo izkušnjo. »Ni me bilo niti malo strah. Vse skupaj je trajalo približno 15 minut. Dr. Mikek med operacijo pove vsak korak, tako, da sem točno vedela kaj me čaka. Nekaj ur po posegu so se mi oči bolj solzile, motila me je svetloba. Do večera je vse našteto izzvenelo. Naslednji dan sem že normalno nadaljevala z vsakodnevnimi obveznostmi. Prvi teden po operaciji sem imela nekoliko bolj suhe oči, podobno kot pri nošenju kontaktnih leč. Je pa pri meni ta občutek kmalu izzvenel.« Tudi sicer se vedno več posameznikov odloča za odpravo dioptrije po metodi iLasik, nam potrdijo v očesnem centru Morela okulisti, saj gre za najbolj napredno tehnologijo pri laserskih operacijah oči, ki ji zaupajo tudi zdravniki. Prednost posega je ta, da omogoča odpravo dioptrije z izjemno natančnostjo, minimalnimi tveganji za zaplete in z najhitrejšim okrevanjem. Če želite preveriti, ali ste tudi vi primeren kandidat za lasersko odpravo dioptrije, se naročite na brezplačni posvet.

  »Oftalmologija je izredno zanimivo področje medicine, ki se hitro razvija,« nam še pojasni bodoča oftamologinja. »Napredek v tehnologiji (uporaba femto, wavefront tehnologije) je zmanjšal možnost kirurških zapletov. S tomografijo in topografijo roženice se je zelo izboljšala tudi diagnostična obravnava kandidatov, kar olajša najdbo pacientov, ki so za poseg neprimerni.

  Na mojo odločitev je kot rečeno vplivala predvsem kvaliteta posega in hitro okrevanje po operaciji.«

  Neverjetna sprememba po operaciji

  In kako se je njeno življenje spremenilo po operaciji? »Zame je bila to neverjetna sprememba. Lahko bi rekla, da gre za novo kvaliteto življenja brez iskanja očal, tekočine za leče ali čiste brisače pred vstavljanjem kontaktnih leč.«Kot še doda v smehu, se njen mož občasno pošali, da pogreša njeno mrščenje in napenjanje oči med gledanjem televizije. »Seveda je njega to zabavalo, saj sam ni nikoli potreboval očal. Sem pa vesela, da imava sedaj še eno stvar več, ki nama je skupna, in to je sokolji vid.«
  Lasersko odpravo dioptrije zato priporoča vsem, ki imate podobne težave, kot jih je imela sama. Kot poudari, morate najprej opraviti natančen pregled pri refraktivnem kirurgu, ki bo glede na opravljene preiskave lahko opredelil, ali ste za operacijo primerni in kateri poseg bi bil v vašem primeru najustreznejši.

  Ne odlašajte z odločitvijo, ki vam lahko za vedno spremeni življenje na bolje, in se čim prej naročite na brezplačni posvet v očesnem centru Morela okulisti.

   

   

  Objavljeno:

  S.C.  2019. Veroniki se je po operaciji spremenilo življenje. Zadovoljna.si.  URL: https://www.zadovoljna.si/clanek/sport-zdravje/zdravje/veroniki-se-je-po-operaciji-zivljenje-povsem-spremenilo.html (Citirano 12. 02. 2019).

 • Zakaj se je Manca Košir odločila za operacijo dioptrije?

  Operacije očesne dioptrije so v zadnjem desetletju doživele velik razmah in število izvedenih posegov hitro narašča. Razloga za to sta sodobna tehnologija, ki omogoča odpravo najrazličnejših oblik dioptrije in astigmatizma, ter cenovna dostopnost teh posegov. Eden pomembnih razlogov za razširjenost operacij dioptrije pri starejši populaciji je tudi velika pogostost sive mrene.

  Postopno slabšanje vida je v očesni center Morela privedlo tudi dr. Manco Košir.

  Pregled pri dr. Kristini Mikek je hitro pokazal, da je vzrok za slabšanje njenega vida razvoj sive mrene, ki je povzročil zamotnitev njene očesne leče.

  Operacija sive mrene, kjer se odstrani zamotnjeno naravno očesno lečo in se jo nadomesti z umetno, je edini način za povrnitev dobrega vida. Za skoraj enak poseg gre tudi pri operaciji starostne daljnovidnosti, z eno razliko, da se vstavi multifokalno lečo, ki zagotavlja oster vid brez očal ne le na daleč, temveč tudi na blizu.

  Dr. Kristina Mikek: »Vsakemu pacientu, ki mu ugotovimo sivo mreno in nima drugih očesnih obolenj, pojasnimo, da je možno pri posegu namesto standardne leče vstaviti multifokalno lečo. Tako hkrati s sivo mreno odpravimo še starostno dioptrijo. Siva mrena je lahko enkratna priložnost, da se pacient z enim posegom znebi tako sive mrene kot tudi očal za bližino in daljavo.« 

  To je bilo ob pregledu pojasnjeno tudi dr. Manci Košir, ki si je lahko hitro predstavljala, kaj bi takšna neodvisnost od bralnih očal pomenila zanjo, ki veliko bere in piše. Sam operativni poseg je potekal brez zapletov in dr. Manca Košir je že dan po posegu navdušeno razlagala o svojem novem vidu.

  »Po operaciji sive mrene in vstavitvi znotrajočesnih multifokalnih leč so moje oči jasne, brez sivine, moj vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju iščoč očala, v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogimi, mnogimi leti,« je navdušena dr. Manca Košir. 

  Bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo multifokalne leče primeren tudi za vas? Izkoristite možnost brezplačnega posveta pri Moreli, ki se ga lahko udeležite v Ljubljani, Mariboru in na Bledu.

  Za optimalen rezultat posega in najboljši vid sta potrebna izkušen kirurg in najsodobnejša tehnologija. V očesnem centru Morela so opravili že več kot 15.000 laserskih operacij. So eni redkih, ki izvajajo operacije z vstavitvijo umetnih leč tudi z robotskim laserjem, ki povečuje varnost in natančnost posegov.

  Izkoristite možnost brezplačnega posveta in preverite, ali lahko tudi vam pri Moreli pomagajo do odličnega vida. S preprosto prijavo prek spleta ali s klicem na 01/510 23 40 boste prejeli svoj brezplačni termin.

  Kot prvi center za očesno kirurgijo v Sloveniji so že pred šestimi leti pridobili akreditacijo najuglednejše mednarodne akreditacijske ustanove Join Commission International, kar priča o izjemni kakovosti storitev.

  Objavljeno:
  Dnevnik 2019. "Zakaj se je Manca Košir odločila za operacijo dioptrije?". Dnevnik.si. URL: https://www.dnevnik.si/1042872851

   

 • Mojci se je končno uresničila želja

  "Očala so me motila zaradi prask na steklih, hitro so se zapackala. Včasih me je zaradi okvirjev bolela tudi glava", pove Mojca Plestenjak in doda, da se je zato posluževala kontaktnih leč, ki pa so jo vedno bolj motile, pojavljala se ji je srbečica, oči so jo pekle. Zaradi slabega vida in omenjenih težav je že dalj časa razmišljala o laserski odpravi dioptrije, pred kratkim pa se ji je želja končno uresničila. Nad rezultatom operacije je več kot navdušena.

   

  Pogosti glavoboli, srbeče in pekoče oči, bleščanje zaradi luči med vožnjo v mraku, oteženo izvajanje raznih športnih aktivnosti … To je le peščica težav, s katerimi se spopadajo posamezniki, ki so zaradi slabega vida primorani nositi očala ali kontaktne leče. Dolga leta so tovrstne nevšečnosti oteževale vsakdanjik tudi 30-letni Mojci Plestenjak, ki si je bolj kot vse želela zbujati se z jasnim pogledom na svet okoli sebe, se naličiti, ne da bi jo ovirale leče ali očala, ter brezskrbno uživati v aktivnostih, predvsem plavanju in potapljanju, ki se tistim, ki nimajo težav z vidom, zdijo samoumevne. Želja po laserski odpravi dioptrije je bila velika, a je iz različnih razlogov s končno odločitvijo odlašala.

  Bi se tudi vi radi tako kot Mojca znebili očal in leč? Kliknite TUKAJ in se naročite na brezplačen pregled v očesnem centru Morela okulisti.

  Pred kratkim pa je napočil njen dan D, ki ji je za vedno spremenil življenje. Obiskala je očesni center Morela okulisti, kjer laserske posege za odpravo dioptrije izvajajo že več kot 30 let in velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo, ne le v Sloveniji, temveč tudi širše v regiji. Mojca, ki je imela dioptrijo – 3.0, je svoje oči zaupala oftamologinji dr. Kristini Mikek, ki ji je dioptrijo odpravila s pomočjo metode iLasik. Gre za najbolj napredno tehnologijo pri laserskih operacijah oči, ki ji zaupajo tudi zdravniki. Prednost posega je ta, da omogoča odpravo dioptrije z izjemno natančnostjo, minimalnimi tveganji za zaplete in z najhitrejšim okrevanjem. Po slabih 20 minutah je bilo posega konec, naslednji dan pa je Mojco na pregled pospremila tudi kamera. Kot je povedala, je presrečna: "Po operaciji vidim odlično. Dioptrija je odpravljena, zato stopam tudi bolj samozavestno v vsakdanje življenje. Vesela sem, da je bila operacija opravljena ravno v očesnem centru Morela okulisti, saj zaupati oči vsakomur ne gre. So prijeten, strokoven in zaupanja vreden kolektiv. Zdravnica dr. Kristina Mikek je seveda strokovnjakinja na svojem področju, hkrati pa zelo topla in dostopna oseba, ki te vodi skozi postopek operacije."

   

  Kot še poudari za konec, ji je operacija spremenila življenje in ji prinesla veselje, kakršnega si tisti brez dioptrije oziroma cilindrov ne znajo niti predstavljati.

  Poseg, ki lahko bistveno izboljša kakovost vašega življenja

  Tako kot Mojci so laserske operacije oči izboljšale kakovost življenja na milijone ljudem po svetu. Oftamolog namreč na ta način pacienta osvobodi dioptrije, zato po operaciji ni več treba nositi očal ali si vsakodnevno vstavljati leč. Dandanes so tovrstne operacije zaradi napredne tehnologije zelo varne, se pa metode nekoliko razlikujejo. Kot rečeno, je ena najbolj naprednih, varnih in zanesljivih tehnologij odstranjevanja dioptrije ravno s pomočjo metode iLasik, ki si jo izvedli tudi pri Mojci. Cel poseg se izvedele z uporabo dveh laserjev, za odmik roženičnega režnja pa ni potrebno uporabiti mikrokirurškega noža kot pri predhodnih tehnikah. Oframolog s Femto laserjem najprej naredi minimalen rez v roženični reženj, ga odmakne, nato pa z Excimer laserjem zgladi roženico, s čimer odpravi dioptrijo in roženični reženj vrne nazaj. Ta je zato lahko tanjši, njegovi robovi so bolj optimalno oblikovani, prilaganje režnja na roženico pa je po posegu bistveno boljše. Rezultat posega je za paciente neprecenljiv. Treba pa je poudariti, da ni vsak primeren za lasersko odpravo dioptrije, ravno tako ni vsaka metoda odpravljanja dioptrije primerna za vsakogar. Šele s podrobnimi meritvami roženice, mrežnice in celotnega očesnega ozadja lahko oftamolog ugotovi, ali je posameznik sploh primeren kandidat za lasersko operacijo in če je, katera metoda bi bila zanj najbolj optimalna.

   

  PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED!

  Če očala in leče tudi vam grenijo življenje in si bolj kot vse želite ’spregledati’ ter brezskrbno uživati v radostih življenja z jasnim pogledom na svet okoli sebe, se naročite na brezplačni pregled in posvet v očesnem centru Morela okulisti. Kot rečeno, poseg vam lahko za vedno spremeni življenje. V pozitivnem smislu, seveda.

   

  Objavljeno:

  S.C.  11.10.2018. Mojci se je končno uresničila želja. Vizita.si.  URL: http://vizita.si/clanek/zdravje/laserska-odprava-dioptrije.html (Citirano 05. 05. 2019).

 
 

Ste primeren kandidat?

Če bi radi takoj izvedeli, ali ste primeren
kandidat za lasersko odpravo dioptrije,
odgovorite na sedem preprostih vprašanj.
Potrebujete le nekaj minut.

Preverite zdaj

Revija Vid&Gib

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.