Druge očesne alergije

Očesne alergije so zelo pogosto obolenje. Alergični smo lahko na kemične pripravke, zdravila ali pa na različne vrste trav oziroma dreves v različnih letnih časih.

Značilno rdeče oči

Pri očesnih alergijah gre lahko za obolenje zunanjih očesnih delov skupaj s kožo in vekami, lahko pa prizadene tudi notranjo površino očesa oziroma veznico. Pacient z alergijo ima značilno rdeče oči, oči se mu solzijo, na notranji strani veke se pojavijo značilne bulice (folikli).

Najprej skušamo poiskati vzrok

Koža, prizadeta zaradi alergije, je tanka, pordela in se lahko lušči. pri zdravljenju alergij poskušamo najprej ugotoviti vzrok alergije. v akutni fazi pomagamo s kortikosteroidnimi ter protialergijskimi zdravili v lokalni obliki ali pa v obliki tablet, odvisno od resnosti bolezni. Odmerke zdravil nato v padajočih odmerkih zmanjšujemo. Nekateri bolniki morajo protialergijska zdravila jemati dalj časa, še posebno v času cvetenja določenih trav ali dreves, na katere so preobčutljivi.

Sorodni članki

  • Konjunktivitis

    Za nastanek konjunktivitisa ali vnetja očesne vezenice poznamo več vzrokov, med najpogostejšimi pa so bakterijske okužbe, virusne okužbe in alergije.

  • Blefaritis

    Blefaritis je bolezen, ki prizadane robove vek. Vzrokov za bolezen je več. Lahko gre za zaporo v izvodilih solznih žlez, pri čemer se zaradi zastoja ob izvodilih pojavi kronično vnetj, pogosti vzroki blefaritisa pa so še nepravilna sestava solznega filma, pomanjkanje solz, alergije, vrezne rane ali pa kemične poškodbe z lugom ali kislino.

 
 

Ste primeren kandidat?

Če bi radi takoj izvedeli, ali ste primeren
kandidat za lasersko odpravo dioptrije,
odgovorite na sedem preprostih vprašanj.
Potrebujete le nekaj minut.

Preverite zdaj

Revija Vid&Gib

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.