5 stvari, ki jih razumejo le ljudje z očali

Z Radiem 1 smo se podali na lov za nevidnimi izzivi, kjer smo poslušalce prosili, naj nam zaupajo svoje #nevidneizzive, nam potožijo o vseh tegobah, ki pridejo z nošnjo očal in niso nas razočarali. Prebrali smo več kot 2000 poslanih prigod in izluščili pet najbolj pogostih nevidnih izzivov.

1. "NIČ NE VIDIIIIM!"

Očala se zarosijo. Ob toplem napitku, ko pozimi vstopiš v prostor, ko greš poleti v hribe, ko malo preveč zardiš, ko odpreš pečico ali dvigneš pokrov posode, v kateri se kuha juha. In ko se zarosijo, ne vidiš nič, čas se ustavi in vsaj nekaj minut si prepuščen meglenemu bolščanju v prazno, medtem ko čakaš, da se očala odrosijo.

2. "KREK!"

Nekateri si dom delite z majhnimi otroki, s psi ali mačkami, nekateri z nerodnim partnerjem ali pa za drugi najpogostejši izziv poskrbite kar sami. Očala se lomijo, pokajo in zvijajo - na kavču, med zobmi, stopalci, v rokah ali pa .... khm ... pod zadnjico. Seveda se to zgodi ob najbolj nepravem času in če ne bi bila popolnoma polomljena, bi se vam ta ista očala zagotovo od besa zarosila vsakič, ko jih nekdo zamenja za igračo.

3. " BLUP ..."

Prepoten obraz se hitro spremeni v odskočno desko za očala, saj vam ta najpogosteje odletijo iz obraza poleti, ko se temperature dvignejo, iz čela pa spusti pot. Po svoje gredo tudi na raftingu, morju, vrtiljaku in čisto preprostem sklanjanju. Glede na vse prebrane #nevidneizzive in očala, ki so končala na dnu rek in morja, sklepamo, da lahko vsaka slepa riba svoja očala najde.

4. POČAKAJ, SAMO OČALA SI OBRIŠEM

80% očal je steklo in steklo je magnet za umazanijo. Očala se najraje zapackajo med kuhanjem, ličenjem in poljubljanjem. Svet skozi filter prsnih odtisov pa ob pamet vsaj enkrat na dan spravi vsakega, ki nosi očala.

5. "A MI RES PAŠEJO?"

Nakup novih okvirjev je prava nočna mora tako za "špeglarje" kot za njihove partnerje. Očala postanejo del obraza in če ljudje radi kompliciramo že pri čisto navadni majici, gre pri izbiri očal vse skupaj v nove razsežnosti. In tudi ko najdemo popolne okvirje, ni nobenih zagotovil, saj nas čisto na koncu na hrbet položi cena.
 
 

Ste primeren kandidat?

Če bi radi takoj izvedeli, ali ste primeren
kandidat za lasersko odpravo dioptrije,
odgovorite na sedem preprostih vprašanj.
Potrebujete le nekaj minut.

Preverite zdaj

Revija Vid&Gib

Novosti pri posegih za odpravo dioptrije, strokovne razlage očesnih težav, izkušnje drugih pacientov ter praktični nasveti za zdrave oči in boljši vid. Izpolnite obrazec in revijo vam bomo poslali po pošti.

Naročite se brezplačno

 
DOVOLI PIŠKOTKE

Ker želimo nenehno izboljševati spletno mesto Morela uporabljamo piškotke za potrebe statistične analize.
Za podrobnejše informacije si preberite več o zasebnosti in piškotkih.